INFORMATIONEN KOMMER ATT UPPDATERAS FÖR 2019 ÅRS UPPLAGA INOM KORT

+ VAD FINNS DET FÖR BILJETTER?

Early-Bat biljett: Ordinarie biljett till ett billigare pris. Har du lyckats sno åt dig en sådan innan de flög iväg så har du gjort ett smart val :) Biljetterna säljs fr.o.m 7/10 tills slutsålt eller slutdatum är nådd. Slutdatumet annonseras eftersom genom vår facebook.

Ordinarie biljett: Inträde till båda dagarna på festivalen.

Biljett för Fredag/Lördag: För dig som vill komma hit men som inte har möjlighet att komma till festivalen under båda dagarna.

VIP-biljett: Denna biljetten finns inte tillgänglig i år. Det finns istället en biljett som heter "Stödbiljett". Denna fyller i mångt och mycket samma funktion. Skillnaden är att vi i år inte har garanterat ett VIP-område likte förra året. De vi istället utlovar är att man får en goodie bag vid sin ankomst och att man stöttar föreningen och festivalen. Eventuella VIP-områden och andra förmåner inkluderas även i denna biljetten.

Camping: Säljs separat i år. Biljetten är endast giltig med en inträdesbiljett till festivalen.

+ HUR KÖPER JAG EN BILJETT?

Du köper enkelt din biljett via vår biljettförsäljare: www.biljettforum.se eller via direktlänken här.

Det går bra att köpa biljett i huvudentreen till festivalen. När festivalen startat så kan du endast köpa biljetter i entreen till området. Får du problem med ditt köp så kan du kontakta vår biljettansvariga på mailen christian@subkultfestivalen.se.

+ Jag vill uppgradera min biljett till en VIP-biljett

Som nämnt ovan så har vi inga "VIP-biljetter" i år. Vi har istället Stödbiljetter som har lite samma syfte, men med mindre skillnader. Läs mer om det längre upp om de olika biljettalternativen.
Uppgraderingarna är ännu inte tillgängliga, men kommer att vara tillgängliga inom kort.

+ JAG ÅNGRAR MITT KÖP!

Vi betalar inte tillbaka någon biljett som är köpt.

+ Jag har barn med mig, behöver de en biljett själva?

Om du har barn med dig så kan barnet följa med in kostnadsfritt upp till 10 år. Från 11år och uppåt så behöver man köpa till en biljett för ordinarie pris. Kom ihåg att barn som inte är fyllda 13 år måste ha hörselkåpa på sig på festivalens spelningar. Har ni inte med er detta till festivalen så finns det att köpa i entrén.

+ Vad får jag ta med/inte ta med mig in på området?

Under årets festival så får du komma in med ditt paraply på festivalområdet till skillnad från förra året. Men detta kommer med förutsättningarna att du inte har paraplyet i publikmassan av säkerhetsskäl och trevnadskäl då paraplyet täcker sikten för andra besökare. Glöm inte att vi har coola ponchos till försäljning!

Du får ej ta med:

Vapen (eller dylikt som liknar riktiga vapen)

Verktyg

Dryck

Andra vassa föremål

Pansarvagn

Stora sprayflaskor (små går bra)

Narkotiska preparat

Egen stereo/bärbar högtalare

Alkohol

Mat inhandlat utanför området

Tygmärken som går emot lagen/hets mot folkgrupp

99 luftballonger

+ Jag sitter i rullstol eller har en annan funktionsvariation, hur anpassad är er festival?

Vi vill att alla ska kunna besöka vår grymma festival! Lär mer om denna informationen under menyn: Tillgänglighet

+ ÅLDERSGRÄNSER PÅ FESTIVALEN?

Barn under 3 år får ej besöka festivalen, varken på området eller tältcampingen. Barn upp till 13 år skall bära hörselkåpor under sin vistelse på festivalområdet när livemusik spelas på scenerna. Målsman har ansvar för att dessa regler följs. Ingen under 15 år får besöka festivalen utan målsmans sällskap under hela vistelsen.

+ BORTTAPPAT FÖREMÅL?

Kolla i Infon om någon lämnat in din värdesak under festivalens gång. Upptäcker du detta i efterhand så kan du i efterhand kontakta info@subkultfestivalen.se eller kontakta Folkets Park i Trollhättan: 0520-49 68 69

+ FESTIVALENS ALKOHOL-DROGPOLICY

Backstage Rockbar står för alkoholförsäljningen inom inhägnat område på festivalområdet. De har även ett VIP-barområde för gäster med VIP-biljett. Det är 18-årsgräns för att få tillträde på båda områden. Ingen alkohol serveras utanför inhängnat område.

Subkultfestivalen har samma lagar och regler som i övriga samhället, dvs förbud mot narkotika. Är du påverkad av narkotika så har festivalens personal och vakter rätt att avvisa dig från festivalen och klippa ditt festivalband. Vi har även rätt att avvisa kraftigt berusade besökare och råder alla att förtära alkohol med förstånd och respekt mot sina medbesökare.

+ KAN MAN LADDA MOBILEN/HÖGTALARE PÅ OMRÅDET?

Ja, i vår info-kiosk så kan du ladda mobilen/högtalare. Obs! Begränsad plats. Vid stor belastning så kan din laddningstid begränsas till 1 h.

+ FINNS VEGETARISK/VEGANSK MAT PÅ OMRÅDET?

Ja, det finns både vegansk, vegetarisk och kött på området.

+ FINNS DET FÖRVARING PÅ OMRÅDET?

Vi har en garderob/förvaringsutrymme i marknadsområdet, nära infodisken. Det är begränsad plats och vi erhåller därför endast tjänsten i mån av plats.

+ När öppnar och stänger området?

Området öppnar kl 12.00 och stänger kl 02.00. Sista artisten kliver av scenen kl 01.00.

+ VART LIGGER FESTIVALEN?

Adressen är: Kungsportsvägen 1, 461 39 Trollhättan

Festivalens område är beläget i Trollhättans Folkets Park och med tältcamping på Knorretorpet (Lilla Knorren) ca 15 min promenad från festivalområdet.

+ HUR TAR JAG MIG TILL FESTIVALEN?

Du kan åka tåg, buss eller bil till festivalen. Det går bra förbindelser både från Göteborg och Oslo.

För mer info: www.vasttrafik.se eller www.sj.se

Om du reser från Stockholm eller på vägen från östkusten så kommer Skuggbussen att köra mellan Stockholm-Trollhättan. De kommer även att stoppa till vid Västerås och Örebro.

För mer info om Skuggbussen kan du kolla på [Skuggborgen][0]

+ FINNS DET PARKERING?

Intill Folkets Park finns det det parkering. Men festivalen tillhandahåller inte någon parkering men då vi befinner oss centralt så finns det många möjligheter att parkera inom i centrum.

+ FINNS DET HOTELL I NÄRHETEN?

Det finns många bra hotell till rimliga priser i Trollhättan. Kolla in på www.hotels.com eller dylikt för att hitta utbud.

+ HAR NI EN CAMPING?

Subkultfestivalen erbjuder tältcamping på Knorren (adress: Knorretorpet 1). Tältcamping går att köpas i samband med biljettköp eller i mån av plats så finns det att köpa i entréen på festivaområdet eller campingen. Du måste ha en festivalbiljett för att kunna köpa tältcamping och enklast väljer du en ordinarie biljett med tältcamping inkluderad.

Campingen öppnar Torsdagen den 15 Juni kl. 14:00 och stänger Söndagen den 18 Juni kl. 12:00.

Campingen kommer att ha försäljning av mat och dyligt under hela Fredagen och Lördagen samt under Söndag morgon.

Här har du karta för gångvägen mellan området och campingen.

![alt text][2]

+ JAG VILL ENDAST KÖPA CAMPINGPLATS, HUR GÖR JAG?

Du kan köpa en campingbiljett genom vår ordinarie biljettförsäljning eller i entrén till campingen eller festivalens huvudentré.

+ REGLER PÅ CAMPINGEN?

Det är endast tilltåtet med tält på vår camping. Ej husvagn.

Partytält får medtagas i mån av plats. Blir det fullsatt så kan mängden partytält tvingas recuceras. Vi ber er ha förståelse för att alla ska få plats att campa och dela plats under partytält med varandra.

Det är förbjudet att medföra glasflaskor på campingen.

Det är förbjudet att elda på campingen! Eldning med engångsgrillar och egen grill på utvisad plats/grusplan. Obs! Just nu råder totalt eldningsförbud, mer info fås av ansvarig på plats ifall detta ändras.

Vi följer samma lagar och regler som Sveriges rikes lag när det gäller alkohol och drogpolicyn. Du skall vara minst 20 år fyllda för att få medtaga och konsumera alkoholhaltiga drycker över 3,5 procent. Är du underårig så har volontärer och vakter rätt att beslagta din alkohol.

+ FINNS DET RINNANDE VATTEN OCH MAT PÅ CAMPINGEN?

Tyvärr är det en alldeles för hög kostnad för oss att tillhandahålla rinnande vatten, men vi erbjuder vatten i dunkar på plats som vi regelbundet byter ut och fyller på dagligen, så att våra gäster har tillgång till vatten. Mat kommer att säljas på vår camping av en samarbetsförening och är inget som vi på festivalen ansvarar för. Det kommer finnas enklare mat och dryck till försäljning mot kontanter eller swish.

+ DUSCHAR/TOALETTER PÅ CAMPINGEN/OMRÅDET?

Dusch: Festivalen samarbetar med Arena Älvhögsborg, Storgatan 1, som ligger precis invid festivalområdet. Där kan våra besökare till ett billigare pris ta en dusch eller bada. Detta är endast för de besökare som har campingbiljett och du visar endast upp ditt campingarmband i kassan när du betalar för ditt besök.

Toaletter: Det finns både vanlig bajjamajja och handikapps-bajjamajja på campingområdet. På festivalområdet finns det både bajjamajja och vattentoaletter, både vanlig och handikappstoalett.

SAKNAR DU SVARET PÅ DIN FRÅGA? MAILA OSS: INFO@SUBKULTFESTIVALEN.SE