Foto: Jonas Fransson

konstutställning

I LJUSET AV TUNNELN

I ljuset av tunneln vakar vi

Mörkret i stunden susar förbi

Utom sig i ögonen och med värme inuti

Vid spegeln, på gränsen - där regerar vi

En konstutställning med Julia Pivén, Cecilia P. Landgren och Emma Ljung som hålls under Subkultfestivalen 2019 i Folkets Hus, Trollhättan.

JULIA PIVÉN

En kompromisslös konstnärinna som bär på en tung passion för måleri. Genom penseln reder hon ut mysterier om människans tillvaro och psyke. Med ett begär efter en sanning bortom våra gränser, vittnar hennes alster om en resa genom vetenskap och kognition.

Du som ger dig in i Julias bildvärld av utmärglad existentialism och ohämmat mörker kan vänta dig många djup och förbjudna frågeställningar med glimten i ögat.

CECILIA P. LANDGREN

En liten källa av ljus i ett konstant mörker är likt en enda hoppfull tanke i ett dunkelt sinne både dyrbar och mycket vacker.

Cecilia vill fånga sina skapelser i ögonblicket av introspektion. Det tysta dramat och den melankoliska känslan av rädsla, ensamhet och harmonisk stillhet.

Med metaller som grund till olika medier och handsmidda ramar som anpassats i detalj till varje enskilt verk skapar hon mångdimensionella väsen med en skugga av mystik över sig.

EMMA LJUNG

Emmas konst inspireras av natur, mysticism, dimensionen bortom universums gränser och relationen mellan ljus och mörker inom oss alla. Föreningen av motsatser och potentialen till helhet, genom att omfamna alla våra sidor, både skugga och ljus.