Foto: Jonas Fransson

beseech

Genre: Goth/Metal

Svenska gothic metal bandet Beseech gör exklusiv spelning på Subkult. Med flera album i bagaget och ett förflutet som ett av de tidiga banden som mixade goth och metal, gör Beseech till ett band med en gedigen historia som påbörjades i Borås redan 1992.

Efter att Beseech varit begravda i nästan 10 år, hände det oundvikliga sommaren 2012. Originallåtskrivarna Klas Bohlin (idag sång) och Robert Vintervind (gitarr) bestämde sig för att testa lite nytt material. Resultatet kom att låta mer Beseech än någonsin – tillbaka till rötterna och samma karaktäristiska melankoliska känsla, men i en ny spännande tappning. Strax därefter anslöt sig Manne Engström (gitarr) och Beseech gick in den "klassiska Beseech studion", StudioMega / Fascination Street under hösten 2012 för att komma underfund med den nya inriktningen av bandet.

För ett band med över 20 års historia blir medlemsbyten ofta ett faktum. För Beseech´s del handlade det främst om att handplocka rätt personer för den nya inriktningen. Den senare upplagan består av; Johan Örnborg (bas), producent / ljudtekniker vid Fascination Street Studios. Angelina Sahlgren Söder (sång), med erfarenhet från både teater och musikaler. Sist men inte minst, Håkan Carlsson (trummor) som tillför en ny dimension genom sitt distinkta trumspel.

2016 släpptes bandets 6:e och senaste album ”My Darkness, Darkness”, vilket kom att bli en fortsättning på det kritikerrosade albumet ”Souls Highway”.